Avnbøg (Carpinus betulus) ligner meget Fagus sylvatica (bøghæk), men bladene har en mere lunefuld overflade. Hornbjælken tåler dårligere jord og våde forhold bedre end Fagus sylvatica.

Hornbeams blade får en gråbrun farve om efteråret, hvorefter de falder af om vinteren. Det er let at beskære Hornbjælken som en formel form, men denne hækplante passer også ind i en flot, uformel hæk blandt andre sorter. Beskæring i sensommeren eller det tidlige efterår er vigtigt for at sikre, at Hornbjælken bevarer sine smukke vinterfarver.

Der er en enorm mangfoldighed af arter inden for hækplanter. Når alt kommer til alt er ”hækplanter” intet andet end et samlet navn for planter, der er egnede som hækplanter.

Hvis du vælger at købe en hornbjælkehæk, vælger du en meget let løvfældende hækplante med smukke ribberede blade, en gennemsnitlig væksthastighed og et naturligt udseende.

Vi kalder denne plante let, fordi jordtype, vandbehov og sollys næsten ikke behøver at blive taget i betragtning: Hornbeam vokser under næsten alle forhold. Hornbjælken er mindre finurlig end en bøgehæk i alle disse områder. Den eneste ulempe ved hornbjælken sammenlignet med bøg er, at hornbjælken mister flere blade om vinteren.

Hornbjælke planter

Plantning af hække fungerer nogenlunde på samme måde, det eneste du skal tage højde for er, at den afstand, der skal opretholdes mellem planterne, er forskellig pr. Hæk. Det er mest bekvemt at placere en plantelinje inden plantning. Du kan købe disse i de fleste havecentre eller hardware butikker.

En benlinje består af to pinde, der er forbundet med reb. Ved hjælp af plantelinjen kan du bestemme, hvor dine hornbjælker skal plantes og sikre, at du graver en lige skyttegrav. Skyttegraven skal være cirka 50 cm dyb, så hornstrålernes rødder har plads nok. Afstanden skal være 20 til 25 centimeter. Planteafstanden afhænger til dels af størrelsen på den plante, du køber hos os.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *