En have kan være meget mere end en have ved at investere i et behageligt opholdsområde med et dæksel, der beskytter dig mod elementerne. Du forvandler derefter din have til et ekstra værelse med alle fordelene ved det udendørs. Om sommeren kan du nyde dit siddeområde til meget sent, og hvis du giver noget kunstig varme i form af terrassevarme, kan du endda sidde udenfor i sommermånederne. Hvis du sidder ude til de sene timer, og lyset byttes til mørke, kan du tilføje en ekstra dimension til din have med havebelysning. En have ser umiddelbart meget hyggeligere ud med et tryk på en kontakt. Læs her, hvordan du selv kan installere havebelysning.

Lav en lysplan
Inden du køber havelamper, er det smart at først overveje, hvordan du skal opsætte havebelysningen. Sørg for at skabe nok lys ved gangbroer. Du kan bruge spotlights til at sætte de smukkeste planter og træer i søgelyset, så al opmærksomhed bliver tiltrukket af de rigtige steder. Har du kortlagt alle lyspunkterne i din have? Derefter kan du begynde at lægge jordkabler. Brug stålflettede kabler og læg dem i jorden på en minimumdybde på 50 centimeter. Den nemmeste måde at lægge et jordkabel på er at bruge et stykke og lave en sløjfe ved hver forbindelse eller lyspunkt. Dette gør det meget let at tilslutte en udendørs lampe eller stikkontakt.

Vælg den rigtige belysning
At vælge de rigtige udendørs lamper er en personlig opgave. Du kan bedre end nogen anden bedømme, hvilke lamper der passer bedst i din have. Du kan dog tage højde for en række funktioner i nogle havelamper. For eksempel er lamper med sensorer meget flotte at placere langs ofte anvendte vandreruter. Disse lamper behøver ikke altid at være tændte, kun når nogen går der, tænder lamperne automatisk og slukker igen lidt senere. Du vil dog altid have pletter, der belyser dine yndlingsplanter i mørket, fordi de sætter accenterne på det rigtige sted.

Tilslut lamperne sikkert, eller vælg sollys
Når du tilslutter havelamper til lysnettet, starter du med en 230 volt strømforsyning. Hold kun kabler, der er spændingsfrie, og sluk den relevante gruppe i målerboksen. For at være på den sikre side skal du altid kontrollere, at kablets spænding er med et måleinstrument. Sørg for at placere stående udendørs lamper fast, muligvis med en jordkile eller fundamentblok. Spørg en specialist om hjælp, hvis du ikke er sikker. Vil du hellere ikke komme i gang med at lægge elkabler? Solar havebelysning er enkel at installere og kræver ingen strøm fra elnettet for at tænde lyset. Desuden kan du nemt flytte solhavebelysningen, og du er altid fleksibel i mulighederne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *